Vakantie Paros

Helemaal ontspannen aan de Middellandse Zee

Paros is een klein eiland in de Middellandse Zee dat tot Griekenland behoort. Enkele kleine rotseilanden eromheen horen er ook bij. Tijdens uw verblijf op Paros geniet u van een zorgeloze vakantie aan talrijke mooie stranden. Martselo en Krios zijn twee uitgestrekte en idyllische stranden tegenover de haven van Parikia, de hoofdstad van het eiland. Op beide stranden gaat het er levendig aan toe en treft u verschillende horecagelegenheden aan. Het water is schoon en kristalhelder, dus u kunt er tijdens uw pakketreis voortreffelijk ontspannen met de hele familie. Vanuit Parikia kunt u makkelijk het strand Livadia bereiken. Het is bijna een kilometer lang. Hier kunt u tijdens uw vakantie op Paros uitrusten in de schaduw van de bomen, leren zeilen of gewoon genieten van onbeperkt zwemplezier. De tweede grootste stad van het eiland is Naoussa. Het strand van Piperi is hier het belangrijkste strand en het bevindt zich op een schilderachtige locatie in een baai. Het meest bijzondere strand dat u tijdens uw vakantie op Paros zult ontdekken is dat van Kolimbithres. Het wordt door uitzonderlijke rotsformaties onderverdeeld in verschillende kleine, idyllische baaien. Deze zwembaaien zijn ook uitstekend geschikt voor families met kinderen want het strand helt er zacht af naar het water. Het strand bevindt zich recht tegenover de haven van Naoussa en u kunt het van hieruit eenvoudig bereiken met een watertaxi.

Ontdek het antieke en mythische Paros tijdens uw vakantie

Op slechts 200 meter van de haven van Parikia bevindt zich een van de belangrijkste kerken van Griekenland: de 'kerk met 100 poorten'. Deze kerk is zo'n 1600 jaar oud en trekt tijdens de jaarlijkse Maria-Hemelvaartviering talloze pelgrims aan. Een andere bijzondere bezienswaardigheid uit de oudheid die u tijdens uw vakantie op Paros kunt ontdekken, is de uit het jaar 700 voor Christus daterende antieke begraafplaats. Hier kunt u tijdens uw vakantie sarcofagen, urnen en beenderen uit de oudheid bewonderen. In het centrum van Parikias bevindt zich een oude wijk die ook wel de Kastro-wijk wordt genoemd. Ze bevindt zich op een schilderachtige locatie op een heuvel en u treft er bouwstijlen aan uit verschillende periodes uit de geschiedenis. Bovendien geniet u er van een prachtig uitzicht op de zee en op de stad. Tijdens een tocht van Parikia naar Lefkes kunt u de beroemde marmergroeve van Paros bezichtigen. Hier werd ooit het beroemde Parisch marmer ontgonnen dat werd gebruikt voor verschillende Griekse standbeelden. Voor wandelliefhebbers is de marmergroeve is de perfecte uitvalsbasis voor een tocht doorheen de drooggelegde rivierbedding naar Naoussa, zo'n zes kilometer verderop. Boek uw vakantie in Paros nu veilig en voordelig online bij alltours en ontdek dit mythische eiland in de Middellandse Zee!

doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Griechenland

Jetzt Ihren Urlaub in Griechenland günstig mit alltours buchen und die Griechischen Inseln entdecken. ☎ Exzellenter Service und ✪ exklusive Hotelangebote!

Weergegevens Griekenland

Doorsnee waarden per juni

29°C ø Temperatuur overdag
21°Cø Watertemperatuur
12stdø Zonuren

Doorsnee waarde in het verloop van het jaar

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
18 beoordelingen (66 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
3.3