Vakantie Halkidiki

Verken Poseidons drietand

Chalkidiki is een Grieks schiereiland in de Egeïsche Zee met vele gezichten. Het bijzondere is de vorm van het schiereiland, die lijkt op een hand met drie vingers. Vanwege deze uitzonderlijke vorm wordt Chalkidiki ook wel 'Poseidons drietand' genoemd. Het schiereiland wordt omgeven door een 522 kilometer lange kust waar zonliefhebbers en waterratten een droomvakantie kunnen beleven. Het zandstrand van Tristinika of het strand van Kavoroutribes zijn echte feelgood-oases waar u tijdens uw vakantie op Chalkidiki een perfecte tijd beleeft. Bovendien staat dit Egeïsche schiereiland bekend om zijn prachtige baaien die door weelderig groene dennenbossen worden omgeven. Het binnenland van Chalkidiki contrasteert dan weer enorm met de kust. De bergketens in het binnenland lenen zich uitstekend voor een wandelvakantie op Chalkidiki. De 2.033 meter hoge 'heilige' berg Athos is het hoogste punt van dit heerlijke schiereiland en kan best vanuit het zuiden worden beklommen. Tijdens uw pakketreis geniet u tijdens een bezoek aan de druipsteengrotten van Petralona van een ander natuurlijk schouwspel. In deze lange tijd verborgen gebleven grot bevinden zich schedels van prehistorische mensen. U zult vast ook in vervoering worden gebracht door de andere grotzaal, de 'rustplaats van de Giganten'. U ontdekt hier en in het museum bij de grotten botten van wilde dieren, oude werktuigen en andere fossielen.

Antieke tempels bezoeken tijdens uw vakantie in Chalkidiki

Tijdens uw vakantie op Chalkidiki zult u allerlei antieke overblijfselen ontdekken. In Olynth ontdekt u het verhaal van een voormalige stad uit de oudheid die rond 348 voor Christus volledig werd verwoest. Begraafplaatsen zoals de necropolis aan de rivier Sardanos of overblijfselen van de stadsomwalling getuigen ook vandaag nog van de bewogen geschiedenis van de oude stad. Een gelijkaardige ervaring beleeft u in het antieke Stageira, de geboorteplek van Aristoteles. In deze antieke stad aan de oostkust van Chalkidiki bevinden er zich indrukwekkende verdedigingstoren en ruïnes van hellenistische huizen. Hoe veelzijdig en gevarieerd Chalkidiki wel is zult u ook ontdekken tijdens een bezoek aan de kloosters van Meteora. Deze enorme kloosters liggen op een hoogte van zo'n 300 meter, bovenop de vlakke top van het Pindosgebergte. Geniet van een heerlijke baklava met een uitzicht op de bizar gevormde rotspilaren en de kloosters op de loodrecht naar beneden lopende rotsen. De indrukwekkende Tempel van Ammon Zeus bevindt zich in de vakantieregio Kallithea. Deze antieke site is de enige Europese tempel van Egyptische origine. Mis ook zeker de andere hoogtepunten niet tijdens uw verblijf, zoals een bezoek aan de boog van Galerius of de Drenia-eilanden. Boek uw vakantie op Chalkidiki nu makkelijk en veilig bij alltours en laat u betoveren door de ontspannen sfeer aan de Egeïsche Zee!

doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Griechenland

Jetzt Ihren Urlaub in Griechenland günstig mit alltours buchen und die Griechischen Inseln entdecken. ☎ Exzellenter Service und ✪ exklusive Hotelangebote!

Weergegevens Griekenland

Doorsnee waarden per juni

29°C ø Temperatuur overdag
21°Cø Watertemperatuur
12stdø Zonuren

Doorsnee waarde in het verloop van het jaar

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
37 beoordelingen (83 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
4.15