Vakantie Thassos

Naar de groene smaragd van de Noord-Egeïsche Zee

Als u een reis maakt naar het Griekse eiland Thassos in de Egeïsche Zee, zult u worden betoverd door de talloze planten. Het eiland wordt niet voor niets de 'groene smaragd van de Noord-Egeïsche Zee' genoemd, want naast betoverende stranden aan de azuurblauwe zee, vindt u hier ook dichte wouden en massieve bergketens. De drie grote bergketens zijn het Kathares-massief, het Trikorfo-massief en het Ypsarion-massief, waarbij dit laatste meteen ook het hoogste is. Tijdens uw vakantie op Thassos ontdekt u traditionele bergdorpen te midden van sparrenbossen. Eentje ervan is Theologos, dat zich aan de uitlopers van de Ypsarion bevindt. Dit pittoreske plaatsje is erg indrukwekkend vanwege de traditionele, in breuksteen opgetrokken huizen. In de kerk van de heilige Dimitrios bevindt zich een uit hout gesneden altaar waarop gedetailleerde passages uit het Oude en het Nieuwe Testament zijn afgebeeld. Tijdens uw voordelige pakketreis geniet u ook in het heemkundig museum van een interessante tocht doorheen de geschiedenis van Thassos. Het voormalige vissersdorp Potos aan de noordelijke kust van het eiland, bevindt zich aan een twee kilometer lange baai die bijzonder indrukwekkend is vanwege het kristalheldere water en het fijne zand. Hier komen watersportliefhebbers en snorkelaars helemaal aan hun trekken tijdens een vakantie op Thassos. Wat hogerop bevinden er zich weelderige olijfgaarden waarin het heerlijk rondkuieren is. Een van de meest populaire stranden van het eiland is het strand Paradisos. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit strand een paradijselijke ligging te midden van de groene natuur. Dankzij het ondiepe water geniet u er tijdens uw vakantie op Thassos van de beste omstandigheden om te zwemmen.

Genieten van archeologische vondsten en heerlijke gerechten tijdens uw vakantie op Thassos

Uw vakantie op Thassos begint bij aankomst in de hoofdstad en havenstad Limenas. Deze stad wordt ook vaak Thassos genoemd. De naam Limenas wordt gebruikt om het onderscheid te kunnen maken. De zuilengalerij van de uit de oudheid stammende agora en de goed bewaarde antieke stadsmuren zijn bijzonder indrukwekkend. Tijdens uw vakantie op Thassos mag u een bezoek aan het archeologisch museum ook niet links laten liggen. Hier worden marmeren bustes en talrijke vondsten uit de oudheid tentoongesteld. U beleeft een kleurrijke drukte op de wekelijkse markt van Prinos, in het westen van het eiland. Hier kunt u proeven van culinaire Griekse hoogstandjes zoals Moussaka. Het eiland staat voornamelijk bekend om zijn heerlijke wijnen en honing, die op heel wat straathoeken worden verkocht. Een ander hoogtepunt tijdens uw vakantie op Thassos is het nog steeds bewoonde klooster Archangelou, dat zich bovenop een rots bevindt. Van hieruit geniet u van een uniek uitzicht op het eiland. Boek uw vakantie op Thassos nu ongelooflijk voordelig bij alltours!
doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Griechenland

Jetzt Ihren Urlaub in Griechenland günstig mit alltours buchen und die Griechischen Inseln entdecken. ☎ Exzellenter Service und ✪ exklusive Hotelangebote!

Weergegevens Griekenland

Doorsnee waarden per mei

24°C ø Temperatuur overdag
18°Cø Watertemperatuur
10stdø Zonuren

Doorsnee waarde in het verloop van het jaar

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
84 beoordelingen (74 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
3.7