Vakantie Samos

Heerlijk ontspannen aan de prachtige Egeïsche Zee

Het eiland Samos bevindt zich in het oosten van de Egeïsche Zee en u geniet er van de perfecte omstandigheden voor een ontspannen verblijf in Griekenland. Tijdens uw vakantie op Samos ontdekt u al wandelend heel wat pittoreske bergdorpen in de verschillende opeenvolgende bergketens. De berg Kerkis is de hoogste spits van het Egeïsch gebied en torent hoog uit over het zuidwesten van het eiland. De top is 1434 meter hoog en in de onmiddellijke omgeving ervan bevindt zich het nonnenklooster Evangelistria. Te midden van het Kerkis-massief bevindt zich ook de grot van Pythagoras, waarin de wiskundige en filosoof zich zou hebben verscholen. Wie houdt van het maken van wandelingen moet tijdens een vakantie op Samos zeker gebruikmaken van de uitgebreide ontdekkingsroutes die in het hele Kerkis-massief doorheen bijzonder romantische landschappen leiden. Een vakantie op Samos is pas compleet na een bezoek aan de watervallen in de buurt van Karlovassi. Wie houdt van zonnen komt tijdens een vakantie op Samos helemaal aan z'n trekken op het zandstrand van Psili Ammos, in de buurt van de baai van Mykali. Tijdens een pakketreis naar Samos geniet u van onbeperkte waterpret aan het heerlijke zandstrand van Votsalakia. Ook op de keien- en kiezelstranden zoals die van Leonakia of Tsabou kunt u genieten van een ontspannen tijd tijdens uw vakantie op Samos.

Overblijfselen uit de oudheid ontdekken tijdens uw vakantie op Samos

De streek rond Pythagorion is een populaire regio op het eiland dankzij de indrukwekkende overblijfselen uit de oudheid. Vanuit de Logothétis burcht geniet u van een adembenemend uitzicht op de oude stad van Pythagorion. De tunnel van Eupalinos van Megara, een technisch wereldwonder uit de oudheid, bevindt zich aan de linkerflank van de berg Kastri. Zak tijdens uw vakantie op Samos ook zeker eens af naar het amfitheater van de stad. In de thermen van Pythagorion ontdekt u tijdens uw verblijf goed bewaarde badhuizen, een agora en ook overblijfselen van Romeinse huizen. Attracties zoals het Byzantijns Museum of het Archeologisch Museum in Samos-stad getuigen van de veelzijdigheid van het eiland en de gelijknamige stad. Tijdens uw tocht doorheen Samons ontdekt u de grootste archeologische site van het hele eiland in het zuidelijk gelegen Ireon. Hier kunt u tijdens uw vakantie op Samos de overblijfselen van de Heraion tempel in hun natuurlijke omgeving bewonderen. Een geheel ander aspect van het eiland ontdekt u tijdens het maken van wandelingen langs de eindeloze wijnheuvels van Vourliotes. Boek uw vakantie op Samos nu bijzonder voordelig bij alltours!
doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Griechenland

Jetzt Ihren Urlaub in Griechenland günstig mit alltours buchen und die Griechischen Inseln entdecken. ☎ Exzellenter Service und ✪ exklusive Hotelangebote!

Weergegevens Griekenland

Doorsnee waarden per maart

17°C ø Temperatuur overdag
15°Cø Watertemperatuur
6stdø Zonuren

Doorsnee waarde in het verloop van het jaar

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
35 beoordelingen (77 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
3.85