Vakantie Naxos

Op en top cultuur onder de Griekse zon

Het zonnige vakantie-eiland Naxos ligt ten zuidoosten van de hoofdstad Athene in het midden van de Griekse Egeïsche Zee. Naxos behoort tot de eilandengroep de Cycladen en is een van de prachtigste Griekse eilanden. Tijdens een pakketreis geniet u op Naxos van een rustige vakantie in een paradijselijk groene omgeving. Het symbool van Naxos is een uit de 6de eeuw voor Christus daterende marmeren poort van een inmiddels vervallen godentempel. Maak gebruik van de mogelijkheid om doorheen deze poort prachtige kiekjes te schieten van de azuurblauwe Egeïsche Zee. Met temperaturen tot 30° C kunt u op de uitgestrekte droomstranden van dit eiland heerlijke zomerdagen doorbrengen. De stranden op Naxos lopen vlak af naar het water en zijn dus perfect geschikt voor een vakantie met kinderen. Een van de mooiste plekken aan de kust is het kilometerslange strand Plaka. Omdat het zich aan de westkust van Naxos bevindt geniet u hier 's avonds van een uniek uitzicht op de zon die ondergaat in de Egeïsche Zee. Tijdens uw vakantie op Naxos heeft u de kans om de geschiedenis van het oude Griekenland te ontdekken. Bezoek de tempel van Demeter in de buurt van Sangri in het binnenland.

Verken de Grot van Zeus tijdens uw vakantie op Naxos

Vanwege het bergachtige landschap in het binnenland is Naxos de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. De zachte maanden in het voorjaar zijn de perfecte periode voor een verblijf. Het eiland ontwaakt dan en gaat tijdens uw vakantie op Naxos gekleed in een prachtig bloemengewaad. U wordt in vervoering gebracht tijdens uitgebreide wandelingen over ruige rotsmassieven en doorheen weelderige valleien met uitgestrekte olijfgaarden. De talrijke wijnstokken zijn ook typisch voor de streek en ze zouden volgens de Griekse legende ooit hoogstpersoonlijk zijn aangeplant door Dionysos, de god van de wijn. In een van de traditionele tavernes in de omliggende bergdorpen kunt u even verpozen. Met Griekse lekkernijen zoals een heerlijke moussaka en een glas wijn komt u weer op krachten voor u begint aan de beklimming naar de top van de bijna 1000 meter hoge berg Zeus. U geniet er tijdens uw vakantie op Naxos van een fantastisch uitzicht over het hele eiland en zult de zware klim meteen vergeten zijn. Bij helder weer kunt u van hieruit zelfs de omliggende Cycladen bewonderen. Typisch voor het berglandschap zijn de vele grotten die zich in de loop der eeuwen in het rotsmassief hebben gevormd. De grot van Zeus is erg goed toegankelijk. Neem een zaklamp mee en waag u vele meters diep in de donkere grot. Kijk alvast uit naar zonnige dagen tijdens uw vakantie op Naxos en boek nu bijzonder voordelig bij alltours!
doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Griechenland

Jetzt Ihren Urlaub in Griechenland günstig mit alltours buchen und die Griechischen Inseln entdecken. ☎ Exzellenter Service und ✪ exklusive Hotelangebote!

Weergegevens Griekenland

Doorsnee waarden per juni

29°C ø Temperatuur overdag
21°Cø Watertemperatuur
12stdø Zonuren

Doorsnee waarde in het verloop van het jaar

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
61 beoordelingen (70 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
3.5