Vakantie Ibiza

Betoverende landschappen aan de Middellandse Zee

Ibiza is een echt droomeiland dat u zal weten te betoveren, ongeacht of u op zoek bent naar de perfecte plek voor een vakantie, om aan sightseeing te doen of om te ontspannen. Na Mallorca en Menorca is Ibiza het derde grootste eiland van de Balearen. Het bevindt zich voor de kust van Spanje, in het westelijk deel van de Middellandse Zee. Ibiza heeft een heuvelachtig binnenland terwijl er zich aan de meer dan 200 km lange kust naast ruige gebieden ook prachtige stranden uitstrekken. Tijdens de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur er 26 °C en kunt u er heerlijk zwemmen en zonnebaden. Tijdens uw vakantie op Ibiza wordt u bovendien omgeven door een rijke en idyllische natuur. Bijzonder typerend zijn de dennenbossen. Deze zijn bezaaid met vele finca's, die kenmerkend zijn voor het bergachtige landschap van Ibiza. Een blik op een van de vele baaien volstaat om te begrijpen waarom de natuur en cultuur van Ibiza sinds 1999 tot het UNESCO-werelderfgoed behoren. In de hoofdstad van het eiland, Ibiza-stad, treft u een wereld aan die totaal verschillend is van de rustige streken op het eiland. In dit dichtbebouwde centrum kunt u terecht in talrijke winkels en restaurants. De stad zelf bevindt zich op een heuvel, vlakbij de zee en is erg indrukwekkend vanwege de bombastische vestingmuur die het volledige centrum omgeeft.

Geniet tijdens uw vakantie op Ibiza van het nachtleven in de hoofdstad

U kunt uw vakantie op Ibiza helemaal naar eigen wens invullen in de hoofdstad van het eiland. Romantici kunnen er tijdens hun verblijf ontspannen door de kleine steegjes kuieren en genieten van de romantische sfeer. De oude stad van Ibiza wordt Dalt Vila genoemd en behoort tot het UNESCO-wereldcultuurerfgoed. In het centrum van de oude stad bevindt zich het Placa de Vila, in het verleden een marktplaats en vandaag een populaire ontmoetingsplek voor kunstenaars. Dankzij het bruisende nachtleven op Ibiza is het eiland ook een populaire bestemming bij jonge vakantiegangers. Wanneer u de hoofdstad verlaat, ontdekt u tijdens uw pakketreis een compleet ander gezicht van Ibiza. In het binnenland van het eiland kunt u de mediterrane cultuur van het eiland opsnuiven. De grotten van Ses Fontanelles zijn erg interessant vanwege de indrukwekkende, oeroude grotschilderingen. In de grot van Cueva de Es Cuieram bevindt zich zelfs een Carthaagse tempel. Mirador d'es Savinar is ongetwijfeld het mooiste panoramisch uitzicht dat er tijdens uw vakantie op Ibiza te ontdekken valt. Het bevindt zich op de Cap des Jueu en biedt u een betoverend uitzicht op de kusten. Slechts 200 meter verderop bevindt er zich een historische piratentoren die ooit de kusten tegen aanvallen moest beschermen. Boek uw vakantie op Ibiza nu voordelig online bij alltours en geniet van een prachtige tijd aan de Middellandse Zee!
doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Spanien (Balearen)

Mediterranes Flair und spanische Sonne genießen. Buchen Sie jetzt Ihren traumhaften Urlaub auf den Balearen einfach und günstig bei alltours!

Weergegevens Spanje (Balearen)

Doorsnee waarden per juni

26°C ø Temperatuur overdag
22°Cø Watertemperatuur
11stdø Zonuren

Doorsnee waarde in het verloop van het jaar

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
58 beoordelingen (85 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
4.25