Vakantie Oman

Vakantie Oman - Beleef een opwindende vakantie met alltours

Tijdens een verblijf in Oman geniet u van een kleurrijk verblijf. Want ongeacht of u er de natuur met zijn vele contrasten bewondert of de kleurrijke markten, u zult worden overweldigd door wat er allemaal te zien is. De oudste en bekendste souk van Oman bevindt zich in het stadsdeel Muttrah van de hoofdstad Masqat. Hoewel u hier naast ambachtelijk handwerk ook allerlei kruiden kunt kopen, heeft het kruid muskaatnoot helemaal niets te maken met de naam van deze stad. Tijdens een verblijf in Masqat (in het Nederlands ook Muscat, Mascate of Maskat genoemd) maakt u kennis met een moderne metropool. Het historisch museum Bait al Baranda is bijvoorbeeld helemaal mee met de tijd, want u kunt de geschiedenis er interactief beleven. Tijdens uw vakantie is het een goed idee om voor een rondreis door Oman te kiezen, want een tocht doorheen het land van de wadi's en de dadelpalmen is een hele belevenis. Populaire trekpleisters tijdens een rondreis zijn de voormalige hoofdstad Nizwa, de oase Birkat al Mauz of de mythische koningsstad Bahla. In elke belangrijke nederzetting treft u voorbeelden aan van de oosterse verdedigingsarchitectuur. Het fort Hisn Tamah in Bahla behoort al sinds 1987 tot het wereldcultuurerfgoed. Een bezoekje aan de koninklijke parfumfabriek Amouage is zeker ook de moeite waard. In dit bedrijf wordt de oosterse versie van Chanel geproduceerd.

Vakantie in Oman - Verken het Midden-Oosten met alltours

Met een rondreis heeft u tijdens uw vakantie in Oman de kans om heel wat uiteenlopende ervaringen op te doen. In dit deel van het land volgen de prachtige natuurlijke landschappen elkaar in snel tempo op. Hoge bergen, op fjorden gelijkende zee-engtes en eenzame dorpen werpen het beeld op van een Arabisch Noorwegen. U moet zeker een excursie maken naar het Al Hajar-gebergte (Hadjar). Deze bergketen, die ook de Grand Canyon van Oman wordt genoemd, strekt zich uit over meer dan 600 kilometer en biedt u spectaculaire vergezichten. Voor een tocht langs de wadi's voorziet u het best een terreinwagen. Een populaire bezienswaardigheid is de groene berg Al Jabal Al Akhdar (Al Djabal Achdar). Op de top van deze meer dan 3000 meter hoge zonneberg wordt aan landbouw gedaan. Een rondreis doorheen Oman kunt u naar wens ook combineren met mogelijkheden om te zwemmen en te relaxen, want naast al uw opwindende uitstappen in Oman mag u natuurlijk ook niet vergeten om te ontspannen. Heel wat luxueuze hotels staan te popelen om hun gasten te verwennen en heel wat accommodaties beschikken zelfs over een eigen spa- en wellnesscentrum. Maak nu gewoon een keuze uit het aantrekkelijke vakantieaanbod van alltours! Boek uw vakantie naar Oman makkelijk en voordelig.
doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Doelgebieden Oman

Salalah

Muscat

Ga op ontdekkingsreis in Oman en spendeer een vakantie in Muscat / Masqat. Vind de voordelige aanbiedingen hier online bij alltours

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
35 beoordelingen (74 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
3.7