Vakantie Dubrovnik

Fascinerende stad aan de heerlijke Adriatische Zee

De pittoreske kuststad Dubrovnik bevindt zich helemaal in het zuiden van Kroatië en ligt aan de diepblauwe Adriatische Zee. In de loop der eeuwen heeft Dubrovnik onder meer deel uitgemaakt van het Romeinse, het Ottomaanse en het Venetiaanse Rijk. U kunt tijdens uw verblijf in de mooiste stad van Kroatië dus heel wat culturele bezienswaardigheden in diverse stijlen en uit verschillende periodes ontdekken. In het autovrije oude stadscentrum dat tot het UNESCO-wereldcultuurerfgoed behoort, ontdekt u onder meer de volledig begaanbare historische stadsomwalling uit de 7de eeuw. Deze beschermde de stad in het verleden tegen aanvallen en het is de best bewaarde vestingmuur van Europa. Als u kiest voor een verblijf in Dubrovnik kunt u een cultuur- en strandvakantie perfect combineren. In de onmiddellijke omgeving van Dubrovnik bevinden er zich talrijke kiezel- en zandstranden, maar ook idyllische baaien omgeven door geurige dennenbossen. Het strand van Banje bevindt zich op slechts enkele honderden meters van het centrum en wordt vaak beschouwd als een van de mooiste stranden. Aan het kristalheldere water van de Adriatische Zee geniet u van een adembenemend uitzicht op het oude stadscentrum en kunt u met volle teugen genieten van uw vakantie in Dubrovnik.

Genieten van niets dan zon aan de Adriatische Zee: kies voor een vakantie in Dubrovnik

Ongeacht of u tijdens uw vakantie van de zon wilt genieten op de mooie stranden aan de azuurblauwe Adriatische Zee of de geschiedenis van de stad wenst te ontdekken: een vakantie in Dubrovnik biedt voor elk wat wils! In het historische oude stadscentrum geniet u van een unieke maritieme sfeer. Bovendien is het een monument op zich. Ze bestaat bijna uitsluitend uit middeleeuwse gebouwen in romaanse, gotische en renaissance-architectuur. De levendige Stradun boulevard is ongetwijfeld de mooiste straat van het oude stadscentrum. In de historische steegjes kunt u tijdens uw vakantie in Dubrovnik een romantische wandeling maken. Daarnaast ontdekt u hier indrukwekkende gebouwen zoals het Paleis van de Rector, de Maria-Hemelvaart kathedraal en het Franciscanenklooster. In dit laatste bevindt zich de oudste apotheek van Europa, daterend uit de 13de eeuw! In juli en augustus vindt in Dubrovnik het jaarlijkse zomerfestival plaats. Tijdens een pakketreis naar Dubrovnik heeft u ook de kans om met een boot uitstappen te maken naar de talrijke eilanden en riffen in de omgeving. De Elaphiti Eilanden voor de kust van Dubrovnik zijn een waar paradijs voor duikers en natuurliefhebbers, vanwege de prachtige koraalriffen en de ongerepte natuur. Bovendien ontdekt u hier afgelegen en romantische baaien waar u kunt genieten van ongestoord zwemplezier. Boek uw vakantie in Dubrovnik nu bijzonder voordelig bij alltours!
doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Kroatien

Buchen Sie Ihren Urlaub in Kroatien mit alltours zum kleinen Preis und genießen Sie ☀ atemberaubende Natur ✪ exklusive Hotelauswahl und ☎ Top-Service!

Weergegevens Kroatië

Doorsnee waarden per maart

14°C ø Temperatuur overdag
12°Cø Watertemperatuur
6stdø Zonuren

Doorsnee waarde in het verloop van het jaar

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
28 beoordelingen (78 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
3.9