Hotels Mykonos

Kristalhelder water en historische sites

Mykonos maakt deel uit van de eilandengroep de Cycladen en bevindt zich in de Egeïsche Zee, tussen het vasteland van Griekenland en Turkije. De regio is erg aantrekkelijk dankzij het aangename klimaat en de talrijke zandstranden zoals het Agios Sostis. Heerlijk zand, kleine duinen en helder water vormen de perfecte omgeving om tijdens uw pakketreis te ontspannen en te zonnebaden. Het eiland staat vooral bekend om zijn witte windmolens. Ook wie geïnteresseerd is in cultuur komt tijdens een vakantie op Mykonos niets tekort: de witte huisjes met hun blauwe ramen vormen een indrukwekkend beeld en de mooi versierde deuren bepalen het idyllische karakter van Mykonos-stad. Het enige gebouw met een pannendak is het huidige gemeentehuis dat vroeger werd gebruikt als Russisch consulaat. Her en der op het eiland zijn er verschillende kerken te vinden. Tijdens uw vakantie op Mykonos zult u worden meegesleept door de unieke architectuur van de Panagia Paraportiani, die zich in het oude stadscentrum van Mykonos-stad bevindt. Net zo goed een bezoekje waard is het Archeologisch Museum, waar keramiek, juwelen en sculpturen worden bewaard. Het hoogtepunt van de expositie is een unieke voorstelling van de Trojaanse Oorlog. Tijdens uw vakantie op Mykonos kunt u de dag 's avonds gezellig afronden in een romantisch restaurant in het stadsdeel 'Klein Venetië'.

Eilandhoppen tijdens uw vakantie op Mykonos

Verken de omgeving tijdens uw vakantie op Mykonos en ontdek ook de andere eilanden van de Cycladen, die ook wel de 'Ringeilanden' worden genoemd. Met een veerboot of een gehuurde motorboot kunt u de omliggende eilanden erg makkelijk bereiken. Het strand van het onbewoonde eiland Rhenia is vooral uitstekend geschikt om te snorkelen. Het bekendste eiland in de buurt van Mykonos is ongetwijfeld Santorini. Hier kunt u buitengewone steenresten van een vulkaan bewonderen, die tot 300 meter hoog uit de diepblauwe zee omhoog rijzen. Omwille van het vulkanische verleden is het strand er gedeeltelijk zwart. Ontspan hier tijdens uw vakantie op Mykonos in het warme water van de zwavelbronnen. Tijdens uw pakketreis is een daguitstap naar het eiland Naxos zeker de moeite waard. Dit is het grootste eiland van de Cycladen. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen aan de weelderige amandel-, vijgen- en olijfbomen. Paros is dan weer een eiland dat bijzonder makkelijk met de fiets kan worden verkend. Een Venetiaanse vesting is hier de belangrijkste historische bezienswaardigheid. Boek uw vakantie op Mykonos nu bijzonder voordelig bij alltours en geniet aan de Egeïsche Zee van rust en ontspanning onder de Griekse zon.
doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Griechenland

Sichern Sie sich jetzt mit alltours Ihr ✪ exklusives Hotel in Griechenland zum ❤ kleinen Preis ? ob am Strand oder in den Bergen! ☎ Ausgezeichneter Service!

Weergegevens Griekenland

Doorsnee waarden per maart

17°C ø Temperatuur overdag
15°Cø Watertemperatuur
6stdø Zonuren

Doorsnee waarde in het verloop van het jaar

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
0 beoordelingen (0 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
0