Reizen Tsjechië

Familievakantie Tsjechië - Tussen het Bohemer Woud en het Reuzengebergte
Tsjechië
Tsjechië is een populaire vakantiebestemming dankzij de prachtige natuur, de gastvrijheid en de culturele rijkdom in regio's zoals Bohemen, het Tsjechische Ertsgebergte en de vallei van de Moldau. Tussen het Bohemer Woud, het Ertsgebergte en de vallei van de Moldau beschikt u over uiteenlopende mogelijkheden om bij alltours een ontspannende familievakantie in Tsjechië te boeken. Het Ertsgebergte is de hoogst gelegen streek en herbergt een van de mooiste en meest authentieke landschappen van Tsjechië. In het ruige authentieke landschap, tussen de besneeuwde toppen, bergrivieren en watervallen, ontspringt ook de Elbe. Avontuurlijke natuurliefhebbers ontdekken een ware speeltuin in het Reuzengebergte met zijn steile bergflanken, ruwe rotsen en diepe valleien. In het Bohemer Woud vindt u een sprookjesachtig landschap en komt u terecht in een streek van sagen en legenden. In het oeroude cultuurlandschap met greppels, sluizen, vijvers en wouden zijn de natuurlijke omgeving en de tekenen van menselijke aanwezigheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit gebied vormde ook het toneel voor legendarische Tsjechische sprookjesfilms zoals 'Drie hazelnoten voor Assepoester'.

Ontdek steden en burchten tijdens een familievakantie in Tsjechië

Boek met uw dynamische familie een wintervakantie in het Tsjechische Ertsgebergte en stort u op de skipistes van Keilberg, die erg aantrekkelijk zijn dankzij hun centrale ligging. Wie het liever wat rustiger houdt vindt er betoverend mooie langlauf- en wandelroutes voor winterse tochten over de besneeuwde bergkammen aan weerszijden van het Ertsgebergte. Tijdens uw familievakantie in Tsjechië moet u zeker ook een daguitstap plannen naar de 'Gouden Stad' Praag. Een unieke bezienswaardigheid is de Oude Stad, met haar kronkelende straatjes, prachtige gebouwen en de Karelsbrug, die zich vlakbij de hoger gelegen 'Praagse Burcht' bevindt. Deze stad aan de Moldau is bovendien niet de enige stad in Tsjechië die een bezoekje waard is. Brno, Pilsen en Český Krumlov in Zuid-Bohemen zijn maar enkele voorbeelden van andere aantrekkelijke bestemmingen. Bovendien kunt u verblijven in de 'spa-driehoek' die wordt gevormd door de mondaine steden Francisbad, Mariënbad en Karlsbad. U kunt er heerlijk ontspannen en genieten van thermale kuren. Bereid u voor op sprookjesachtige kastelen en fantastische burchten! Ontdek indrukwekkende gebouwen zoals het machtige kasteel van Loket, dat op een rots is gebouwd en nagenoeg helemaal is omgeven door de rivier de Eger. In de burcht van Loket ontdekt u van de hallentoren tot de kerkers allerlei middeleeuwse bezienswaardigheden. Ontdek dit veelzijdige land tijdens uw volgende familievakantie! Boek uw familievakantie in Tsjechië voordelig bij alltours!
doorlezen

Doelgebieden Tsjechië

Boek een vakantie met eigen vervoer in Praag bijzonder voordelig bij alltours. Ontdek het aanbod en geniet van de voordelige prijzen!

Type vakantie
Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
3 beoordelingen (73 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
3.65