Vakantie Marrakesch

Vakantie Marrakech - De rode koningsstad

Tijdens een vakantie in Marrakech maakt u een reis door de wereld van de sprookjes van duizend-en-een-nacht. Deze in het zuidwesten van Marokko gelegen metropool maakt de nodige indruk op haar bezoekers dankzij de traditionele oosterse sfeer. Deze stad aan de voet van het Atlasgebergte is de derde grootste van Marokko en telt zo'n miljoen inwoners. De culturele rijkdom van de stad valt vooral te verklaren door het feit dat Marrakech samen met Fès, Meknès en Rabat behoort tot de koningssteden van het land. Al deze steden waren op een bepaald moment de hoofdstad van verschillende rijken, waardoor er overal allerlei grootse gebouwen te vinden zijn. In de 'Rode Stad', zoals deze metropool ook wel wordt genoemd omwille van de rode gevels van de huizen, ontdekt u een fabelachtige overvloed aan historische monumenten. Een bijzondere bezienswaardigheid tijdens uw vakantie in Marrakech is de Koutoubia moskee. Deze moskee staat niet alleen symbool voor de stad maar voor het hele land. Met haar indrukwekkende minaret torent de moskee statig boven de stad uit en bepaalt ze haar karakter.

Duik tijdens uw vakantie in Marrakech onder in de wereld van de oosterse magie

Blijken van de islamitische cultuur vindt u vooral terug in de betoverende souks van Marrakech. Allerlei handelaars bieden er hun koopwaar aan de op de markt, te midden van de kleurrijke en drukke bedrijvigheid en van de geur van allerhande kruiden. Een bijzondere bezienswaardigheid tijdens uw vakantie in Marrakech is de oude stad, die niet voor niets tot het UNESCO-wereldcultuurerfgoed behoort. Vooral de Kasbah is erg imposant. Deze vesting uit de 12de eeuw werd ooit door de koning gebruikt als verblijfplaats. De grote en eeuwenoude koranschool Ben Jusuf Medersa is alleen al een bezoekje waard omwille van de indrukwekkende architectuur. De bloeiende tuinen van Agdal en Menara maken het historische stadsbeeld van Medina, zoals de oude stad wordt genoemd, helemaal compleet. Als u op zoek bent naar een traditionele beleving van de oosterse levenswijze, boek dan een verblijf in een van de betoverende riads in de stad. Een verblijf in een van deze traditionele oude stadshuizen maakt van een oosterse pakketreis een op en top authentieke beleving. Wacht niet langer en boek uw vakantie in Marrakech nu tegen een spotprijs bij alltours!
doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Marokko

Buchen Sie jetzt mit alltours Ihren Urlaub in Marokko zum kleinen Preis! Hier ✪ exklusive Hotelangebote finden und bequem ❤ per Rechnung zahlen!

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
9 beoordelingen (71 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
3.55