Hotels Corsica

De perfecte uitvalsbasis voor een strand- en wandelvakantie

Corsica, het eiland van de schoonheid, behoort tot Frankrijk en bevindt zich in de Middellandse Zee, tussen de Côte d'Azur, Sardinië en Toscane. Het eiland lijkt wel een zee gelegen gebergte is dankzij de vele en hoge bergtoppen bijzonder indrukwekkend. Het is dus geen verrassing dat Corsica naast strandliefhebbers voornamelijk wandelaars en actieve reizigers aantrekt. De grotere steden zoals Ajaccio, Bastia of Porto Vecchio liggen allemaal direct aan de kust. Kiest u voor een Corsicaans hotel in een van deze steden, dan kunt u tijdens uw verblijf bovendien ook aan sightseeing doen. Het mediterrane klimaat met milde winters en warme zomers staat garant voor een lang zwemseizoen, maar in de bergen blijft de sneeuw niettemin liggen tot in het voorjaar. U kunt met alltours vanuit uw hotel op Corsica dus zelfs een prachtige skivakantie beleven. Voor wandelaars is de lente de ideale periode om het eiland te bezoeken want het typische, immer groene struikenbos 'macchia', dat zowat de helft van het eiland bedekt, staat dan kleurrijk in bloei. Zelfs de meest bekende Corsicaan – Napoleon – beweerde dat hij zijn geboorteplaats alleen al aan de kenmerkende geur van de 'macchia' kon herkennen: een uniek geurenpalet van lavendel, stekelbrem, cistusrozen, mirte en nog veel meer. Beleef het eiland vanuit uw hotel op Corsica en boek snel en eenvoudig bij alltours!

Vanuit uw hotel op Corsica de onderwaterwereld ontdekken

Aan de kusten van Corsica vindt u heel wat kleine baaien en badplaatsen, waarvan ongeveer een derde bestaat uit stranden. Of u nu verkiest om op een van de comfortabel uitgeruste stadsstranden van de zon te genieten of liever in het water duikt in een van de kleine baaien met schilderachtige rotsen op de achtergrond – alles is aanwezig voor een prachtige strandvakantie. Zo verblijft u in het zuiden van het schiereiland Porto Vecchio bijvoorbeeld vlakbij twee van de meest bekende stranden van het eiland. Wanneer u een hotel boekt aan zuidoostkust van Corsica kunt u ontspannen aan het 'Plage de Palombaggia', dat wordt omringd door rode rotsen en een heerlijk geurend dennenbos! Het 'Plage de Santa Giulia' is bijzonder populair bij families want in het rustige, azuurblauwe water kunnen kinderen genieten van zorgeloos zwemplezier. De oostkust trekt heel wat duikers aan. Omdat grote delen ervan tot een nationaal park behoren bevindt er zich hier een bijzonder mooie, beschermde onderwaterwereld. Voor beginnende duikers en onderwaterfotografen is het vlak voor de kust van Porto Vecchio gelegen 'wrak van de dronkenlappen' bijzonder interessant. Dit gezonken vrachtschip vormt tegenwoordig een prachtig rif dat beschutting biedt aan drakenkoppen, octopussen en heel wat andere zeedieren. Vind bij alltours het perfecte hotel op Corsica voor een onvergetelijke vakantie. Nu meteen erg voordelig boeken!
doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Frankreich

Zum günstigen Preis übernachten Sie mit alltours in den attraktivsten Hotels in Frankreich. Ob für Städte- oder Strandreisen ? hier finden Sie alles günstig!

Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
2 beoordelingen (80 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
4