Hotels Boedapest

Verken de Burchtwijk in het stadsdeel Boeda
Boedapest

Boedapest is een metropool die door de Donau in drie stadsdelen is verdeeld: Boeda, Óbuda en Pest. In deze Hongaarse hoofdstad waar zo'n 1,7 miljoen mensen wonen valt er heel wat te beleven. Heel wat van de culturele en architecturale hoogtepunten in Boedapest bevinden zich aan de Donau. Een boottocht is dus een uitstekende manier om deze stad te verkennen. Kunst- en geschiedenisliefhebbers die kiezen voor een citytrip in Boedapest mogen tijdens hun verblijf de middeleeuwse Burchtwijk in Boeda niet links laten liggen. Hier kunt u een overvloed aan historische gebouwen bewonderen waarvan er heel wat zijn gebouwd in een prachtige barokke stijl. Het Burchtpaleis is het grootste gebouw van Boedapest en het beslaat het volledige zuidelijke deel van dit stadsdeel. Hierin bevindt zich onder andere de Hongaarse Nationale Galerie waar kunstwerken worden tentoongesteld van de vroege middeleeuwen tot de moderne tijd. Niet ver hiervandaan, in het noordelijke deel van de Burchtwijk, kunt u de Matthiaskerk bezoeken – de oude kerk van de Burchtheuvel. In dit gebouw dat als kroningskerk bekendstaat werd onder meer de Oostenrijkse keizer Frans Jozef I tot koning van Hongarije gekroond. Vanaf het aan de Matthiaskerk grenzende Vissersbastion geniet u tijdens uw verblijf in Boedapest van een heerlijk uitzicht op de Donau en het stadsdeel Pest aan de overzijde. Boek een van de hotels in Boedapest voordelig bij alltours en ontdek deze stad aan de Donau nu zelf!

Bezoek vanuit uw hotel in Boedapest het parlementsgebouw in het stadsdeel Pest

Wie vanuit een van de vele hotels in Boedapest het stadsdeel Pest aan de rechterzijde van de Donau wil bezoeken, kan van start gaan met het imposante parlementsgebouw. Dit in neogotische stijl opgerichte gebouw is een van de symbolen van Boedapest. U kunt van hieruit een prachtige wandeling maken langs de oevers van de Donau. Na zo'n 900 meter stappen in zuidelijke richting geniet van een uitzicht op de Kettingbrug – een ander bekend symbool van de Hongaarse hoofdstad. Deze hangbrug die er vooral 's nachts erg indrukwekkend uitziet, werd in de eerste helft van de 19de eeuw gebouwd en is daarmee de oudste van de negen bruggen van Boedapest. Bezoekers die niet genoeg hebben aan het wellnessaanbod in de hotels kunnen een bezoek aan het Széchenyibad op het programma zetten. Deze kunstige badinrichting werd in 1913 gebouwd en is een van de grootste in Europa. Hier kunnen wellnessliefhebbers hun stadsbezoek ontspannen afronden na een uitgebreide dag vol sightseeing. Bij alltours vindt u voordelige aanbiedingen voor hotels in Boedapest. Boek meteen en geniet weldra van uw verblijf in de indrukwekkende hoofdstad van Hongarije!

doorlezen
Helaas zijn voor deze destinatie geen aanbiedingen meer beschikbaar.

Mit alltours residieren Sie in den ✪ komfortabelsten Hotels in Ungarn zum besonders kleinen Preis. Hier sicher online buchen! ❤Zahlung per Rechnung!

Type vakantie
Pagina beoordelen
 
 
 
 
 
 
 
1 beoordelingen (80 %)
Bewerten
 
 
 
 
 
 
1
5
4