Vakantie Spanje

Vakantie Ibiza

Wie droomt niet van een vakantie op Ibiza? Op een van de mooiste eilanden van Europa die aan de zuidoostkant van Barcelona is gelegen?

Feesten of natuur?

Ibiza is een van de Balearen ook wel ‘de Levante eilanden‘ genoemd, waarvan naast Ibiza, Mallorca, Formentera en Menorca de bekendste zijn. Ibiza is in de zestiger jaren van de vorige eeuw als paradijs ontdekt door de hippies. De schitterende natuur, de stranden en de azuurblauwe zee boden meer dan genoeg om hier in rust en vrede te leven.

Middellandse Zee

Ibiza wordt omringd door de Middellandse Zee. Wanneer je op een van die prachtige zandstranden staat waan je je alsof je op de Malediven bent. Dat heeft ook te maken met het feit dat de ´Beau Monde´ hier te vinden is. Iedere ster is wel eens op Ibiza geweest. Menige wereldberoemde sporter of acteur heeft er een optrekje.

Authentiek

Wanneer je door de oude binnenstad van Eivissa, de hoofdstad van het eiland, loopt ontdek je pas echt hoe oud Ibiza is. Scheve huizen, de Punische dodenstad en met name de vestingwerken herinneren er aan dat het eiland vaak van heerser wisselde. In dat opzicht is het te vergelijken met een vakantie op Cuba, want ook dat eiland heeft heel wat overheersers zien komen en gaan.

Bezienswaardigheden

Voor velen zijn de nachtclubs, discotheken en restaurants belangrijk. Weer anderen bezoeken Ibiza vanwege de mooie stranden. Vergeet niet ook eens een dagje naar het centrum van het eiland te trekken. Naar de bossen en bergen en kleine dorpen, want er is zoveel moois te ontdekken. Ibiza kent twee nationaalparken die een bezoek meer dan waard zijn. Al is het alleen maar om eenmaal thuis te kunnen vertellen hoe apart de windmolens zijn.