Inhoud overslaan

Actueel

10.08.2010

alltours verlaagt prijzen in Nederland met 4,5% en biedt betere service en kwaliteit

Sri Lanka en Marsa Alam nieuw in winterprogramma

Zonvakanties 10-11

alltours directeur Willi Verhuven blijft op koers. De in het voorjaar aangekondigde scherpe prijsstrategie, met behoud van de hoge kwaliteitsnormen, houdt Europa's grootste onafhankelijke touroperator ook de komende winter aan op de Nederlandse markt. De prijzen zijn gemiddeld 4,5 procent gedaald voor de Nederlandse gasten. Tegelijkertijd breidt alltours het aanbod van diensten en de kwaliteit nog verder uit. Het aantal hotels in het 4 en 5 sterren segment is in het winterprogramma opnieuw toegenomen. Ook de capaciteit van de hotels en vakantieresorts die alltours exclusief aanbiedt op de Nederlandse markt heeft verder toegenomen. De Premium Deluxe hotels in de hoogste hotelcategorie worden voor het eerst ook in de winter aangeboden door alltours. Nieuw in het winterprogramma zijn de bestemmingen Sri Lanka en Marsa Alam (Egypte). 

De populairste winter-zonbestemmingen Egypte en Turkije zijn goedkoper geworden bij alltours. Gemiddeld heeft alltours in Egypte de prijzen met 7% verlaagd en in Turkije is een prijsdaling van gemiddeld 5% te zien. "alltours zal ook deze winter weer de touroperator zijn voor de vakantiegangers die willen reizen voor een redelijke prijs en tevens een hoge kwaliteit verwachten. De prijs-/kwaliteitverhouding is belangrijk voor ons. Daarvoor hebbben de afdelingen hotelinkoop en vluchtinkoop de laatste weken keihard gewerkt," zei Willi Verhuven. Hij kondigde ook een gemiddelde prijsverlaging aan voor de populaire winterbestemmingen Canarische Eilanden (min 3%) en Mallorca (min 2%). Vakanties naar Tunesië zijn gemiddeld 3,5% goedkoper geworden. Door het goedkoper worden van de euro is op een aantal verre bestemmingen een lichte prijsstijging te zien van gemiddeld 3%. 

Vroegboekkortingen tot 42 procent 
Het aantal hotels waar alltours prijsvoordelen aanbiedt aan vroege vogels is uitgebreid. De XXL-vroegboekkortingen voor koopjesjagers worden dit jaar in het Nederlandse programma aangeboden in maar liefst 50 accommodaties (vorig jaar 28), de Super-vroegboekkorting vindt men bij 133 hotels (tegenover 97 vorig jaar) en voor alle andere hotels in het winterprogramma gelden de standaard vroegboekkortingen. Naast de vele vroegboekkortingen biedt alltours haar klanten in veel hotels nog meer interessante voordelen. Deze combinaties kunnen tot 42% prijsvoordeel opleveren. Naast gratis nachten (bv. 14=10) zijn er ‘éénpersoonskamer zonder toeslag’aanbiedingen of ‘Best Price’ kamers. De seniorenkorting biedt alltours aan in 126 hotels, op dit moment al 50% van het Nederlandse aanbod. Afgelopen winter was dit aantal 94 hotels. 

Een voorbeeld: een senior combineert senior- en supervroegboekkorting voor een week verblijf in een tweepersoonskamer o.b.v. all-inclusive in het Premium Deluxe Hotel Delphin Diva in Turkije (5 sterren) in het laagseizoen. De reis vanaf Eindhoven kostte hem slechts € 337,-. 

Nummer 1 in familievakanties 
Deze winter bouwt alltours haar leidende positie op het gebied van familievakanties verder uit. Vaste kinderprijzen, ooit als eerste door alltours geïntroduceerd en bijzonder familievriendelijk, zijn deze winter terug te vinden in 204 hotels uit het Nederlandse programma, 10 meer dan afgelopen seizoen. Kinderprijzen beginnen al vanaf  € 106,-. Deze prijzen gelden ongeacht wanneer de reis begint, hoe lang de reis duurt en of het een vakantieperiode is. Voor grote gezinnen biedt alltours in veel hotels zelfs vaste kinderprijzen tot maximaal drie kinderen, ook in de vakantieperiodes. 
De vaste kinderprijzen voor kinderen tot 14 jaar biedt alltours ook aan singles met kind aan. Het aantal accommodaties waarin singles met kind van deze prijsvoordelen kunnen profiteren, is gestegen van 30 vorig jaar tot 37 in de komende winter. Bij alltours stopt de kinderkorting niet bij 14 jaar. Jongeren tot 17 jaar komen bij veel accommodaties nog in aanmerking voor vaste kinderprijzen of een korting van maximaal 50% op het tarief voor volwassenen. 

Verhoogde kwaliteit van het product 
alltours is ook voor de komende winter blijven werken aan de verdere verbetering van de bestaande hoge kwaliteit van haar product. Het aantal hotels in de categorieën 4 en 5 sterren is verhoogd tot 184 (vorig jaar 156). Het aantal bedden in deze hoogste categorie vertegenwoordigt nu 83% van het totale aanbod van alltours (vorig jaar 77%). 
Voor het eerst worden deze winter vijf Premium DeLuxe Hotels aangeboden op de Nederlandse markt. Het gaat hierbij alleen om 5-sterren hotels in de hoogste categorie tegen betaalbare prijzen. Zo boekt u bijvoorbeeld een week in het Premium DeLuxe Hotel Royal Dragon aan de Turkse Rivièra, op basis van all-inclusive-plus, al vanaf  € 356,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer. 
In het op één na hoogste segment, DeLuxe hotels, zijn er 22 luxe accommodaties te vinden in de nieuwe Nederlandse winterbrochure. En ook hier is de scherpe prijsstrategie van alltours terug te vinden: 1 week in het 4-sterren plus Palmira Beach Hotel op Mallorca, eind november in een tweepersoonskamer o.b.v. halfpension, boekt u al vanaf  € 396,- p.p. 

Voor de actieve vakantiegangers en Club-liefhebbers telt het winteraanbod van alltours, net als afgelopen jaar, 10 speciale aanbiedingen van Club alltoura, ActiSun en Holiday Club. Hier wordt aan alle wensen van gezinnen, sportfanaten of wellnessliefhebbers voldaan. Prijsvoorbeeld: Actisun Lanzasur (4-sterren-plus) op Lanzarote, 1 week in een tweepersoonskamer o.b.v. all-Inclusive vanaf € 490,- p.p. 

Meer hotels exclusief bij alltours 
In het nieuwe Nederlandse winterprogramma biedt alltours meer dan 4.000 bedden exclusief aan. Dit is ongeveer 15% van het aanbod voor de winter en 10% meer dan vorig jaar. Hierbij gaat het om resorts van de eigen alltours-hotelketen maar ook hotels van geselecteerde professionele partners zoals de Princess-hotelketen. Met de uitbreiding van het segment hotels dat exclusief wordt aangeboden door alltours streeft alltours naar marktleiderschap. In deze accommodaties zet alltours haar filosofie over kwaliteit en service voor de klanten nog sterker door. De investeringen in de 100%-dochteronderneming allsun hotels in Spanje is een onderdeel van de strategie om het aantal accommodaties dat exclusief te boeken is bij alltours verder uit te breiden. Met de hotels Mariant Park op Mallorca en Gran Canaria Lucana is alltours langlopende huurcontracten aangegaan. Ook de volledige renovatie van het Hotel Bahia del Este op Mallorca is onderdeel van het investeringsprogramma om op de langere termijn marktleider in de branche te worden. 

Nieuwe bestemmingen: Sri Lanka en Marsa Alam 
alltours breidt haar toeristische aanbod voor de winter 10/11 duidelijk uit. Per direct en voor het eerst bij alltours, is het mogelijk reizen te boeken naar Sri Lanka en Marsa Alam in Egypte. 
Met Sri Lanka introduceert alltours één van de meest exotische bestemmingen in het Verre Oosten in haar programma. Ronny de Clercq, directeur toerisme alltours, is ervan overtuigd dat het eiland de populairste verre bestemming van deze winter zal worden. alltours heeft een kwalitatief hoogwaardig product-assortiment van 13 accommodaties in het programma opgenomen. Een week vakantie in het vijf-sterren hotel The Blue Water boekt u deze winter al vanaf €1162,- (o.b.v. halfpension in een 2-persoonskamer). 
Gelegen aan de Rode Zee en altijd 2 tot 3 graden warmer dan in Hurghada ligt 280 km zuidelijker het duikparadijs Marsa Alam, de nieuwe bestemming in Egypte in het alltours winterprogramma. In de afgelopen twee decennia heeft het kleine kustdorpje zich ontwikkeld tot een klein stadje. "De vraag naar Egypte blijft bij alltours onverminderd hoog. Wij hebben op de bestemmingen Hurghada en Sharm El Sheik de capaciteit uitgebreid, maar de vraag om vakanties in Egypte blijft toenemen. “Marsa Alam met zijn nieuwe en kwalitatief hoogwaardige hotels zal onze Nederlandse gasten zeer goed bevallen", aldus De Clercq. alltours heeft het aanbod in Egypte deze winter uitgebreid tot een totaal van 30 accommodaties. Prijs voorbeeld: Een week all-inclusive in het Hotel Marina Lodge (4 sterren) in Port Ghalib is boekbaar vanaf € 441,- p.p. in een tweepersoonskamer. 

Contact:
alltours flugreisen gmbh 
Stefan Suska 
Leiter Unternehmenskommunikation/ÖA 
Am Innenhafen 8-10 
47059 Duisburg 
Tel.: +49 (0)2 03-36 36-200 
Fax: +49 (0)2 03-36 36-970 
E-Mail: stefan.suska@alltours.de