Inhoud overslaan

Actueel

18.12.2008

Kwaliteitsvakanties alltours tegen lage prijzen in

Nieuwe Nederlandse zomercatalogi van alltours met 540 accommodaties in 30 vakantieregio’s

Een succesverhaal wordt voortgezet. In drie catalogi, ‘Spanje & Portugal’, ‘Turkije’ en ‘Zonvakanties’, presenteert de op vijf na grootste reisaanbieder van Europa een gevarieerd aanbod met dertig bestemmingen (vorig jaar: 26) voor de Nederlandse klanten. Voortbouwend op een al bijna 35 jaar durend succes zet alltours onverminderd in op zijn beproefde recept: kwaliteitsvakanties tegen uitgesproken gunstige prijzen. Met Varna en Burgas in Bulgarije en Mykonos en Santorini op de Griekse eilandengroep Cycladen, zijn nu vakantieregio’s in de catalogi opgenomen die met name bij Nederlanders populair zijn. Over de hele linie is het assortiment uitgebreid met nieuwe accommodaties en clubvakanties. Het aantal accommodaties is met vijftig uitgebreid naar 540. Tot de nieuwe accommodaties behoren het Limak Limra & Resort in Antalya en het Lifelevel Resort Punta Arabi op Ibiza. Nieuwe gezinsvriendelijke accommodaties, aantrekkelijke vaste kinderprijzen (vanaf 195 euro) en een groot aandeel all-inclusive versterken bovendien de positionering van het merk voor gezinnen. 

Willi Verhuven, eigenaar en directeur van alltours: “Met het grotere aanbod en een degelijk vroegboeksysteem bieden we met name onze klanten in Nederland een grote keuze aan kwaliteitsvakanties tegen betaalbare prijzen.” 

Vroeg boeken loont meer dan ooit de moeite 
Vanwege de gestegen vlieg- en hotelkosten zijn reizen bij alltours voor de zomer van 2009 gemiddeld 3 procent duurder geworden. Maar als klanten op tijd bij alltours een vakantie boeken, kunnen ze altijd nog veel geld besparen. Ook voor de zomer van 2009 worden weer drie kortingsniveaus aangeboden. Daarbij geldt voor het boeken de vuistregel: hoe eerder, hoe voordeliger. Bij de EXXTRA-vroegboekkorting (tot half resp. eind januari) krijgt de alltours-klant niet alleen de hoogste korting, maar heeft hij ook de grootste keuze aan bestemmingen en accommodaties. Daarna volgt tot eind februari de super-vroegboekkorting met hoge kortingen in bijna alle accommodaties. Wie uiterlijk eind maart boekt, is met de vroegboekkorting altijd nog voordeliger uit dan met de normale catalogusprijs. Alle kortingsniveaus kunnen in veel accommodaties in bepaalde perioden of op bepaalde tijdstippen worden gecombineerd met extra aanbiedingen, zoals gratis vakantiedagen (bijv. 15 dagen boeken, 12 dagen betalen), all-inclusive tegen halfpensionprijs, eenpersoonskamer zonder toeslag en low-cost-kamers. Zo worden ten opzichte van de normale catalogusprijs kortingen tot 30 procent gerealiseerd. 

Pakketreizen: de trend zet door 
alltours zet in de toekomst onverminderd in op de pakketreis, die een continue groei laat zien. Een pakketreis biedt de klant veel meer voordelen dan een samengestelde of individuele reis. Pakketreizen zijn makkelijk, bieden een hoge zekerheid en een goede service met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. 

Gezinsvakantie met alltours altijd voordelig 
alltours is gezinsvriendelijk. Het zomerprogramma omvat veel accommodaties met ruime kamers of appartementen. 90 procent van de accommodaties bieden zeer aantrekkelijke vaste kinderprijzen. Op Mallorca kunnen kinderen al vanaf 195 euro vakantie vieren, ongeacht of de reis één, twee of drie weken duurt. Ook de uitbreiding van het all-in-aandeel tot 80 procent van alle bedden biedt extra zekerheid voor de portemonnee. Handig voor alleenstaande ouders: bij 115 accommodaties kan met korting ‘single met kind’ worden geboekt. Ook grootouders kunnen voordelig meereizen; alltours heeft de seniorenkorting voor de 60 plussers behoorlijk uitgebreid. Voor de zomer 2009 bieden 125 accommodaties deze aantrekkelijke kortingsvariant. Uiteraard geldt deze seniorenkorting ook wanneer zestigplussers alléén op vakantie gaan. 

Prijsvoorbeeld: 
Hotel Orient Palace , Turkije, Alanya 
2 weken, familiekamer, all-inclusive, reisperiode F 
EXXTRA-vroegboeker tot 31.12.08: vanaf 1.334,- Euro p. p. 
Vaste kinderprijs: 324,- Euro 

Prijsvoorbeeld Seniorenkorting
Hotel Titanic Beach & Resort , Turkije, Antalya-Lara 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive 
Aankomst tussen 12.06. tot 14.09: 96,- Euro korting p. p., t
e combineren met vroegboeker tot 31.03.09 

Holiday Club: kwaliteit verhoogd 
Het alltours-merk Holiday Club is met name geschikt voor gezinnen die de voorkeur geven aan een actieve clubvakantie in een kindvriendelijke sfeer. De meest opvallende kenmerken van Holiday Club zijn een ontspannen clubsfeer, vakkundige kinderopvang, all-inclusive en lage vaste kinderprijzen. Voor de zomer van 2009 heeft alltours de kwaliteit van het volledige productassortiment verhoogd. Compleet gerenoveerd, gemoderniseerd en nieuw in het programma zijn de Holiday Clubs Belinda Beach 4  (Turkije), Venus (Tunesië) en Mura Beach (Bulgarije). In totaal heeft de klant de keuze uit 28 vakantiecomplexen in 11 regio’s (vorig jaar: 24 complexen). 

Prijsvoorbeelden: 
Holiday Club Can Garden Resort
, Turkije, Side 
2 weken, familiekamer, all-inclusive, reisperiode F 
Super-vroegboeker tot 15.02.09: vanaf 1.279,- Euro p. p. 
Vaste kinderprijs: 339,- Euro 

Holiday Club Eri Beach & Village , Kreta, Chersonissos 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive, reisperiode A
Vroegboeker tot 31.03.09, Seniorenkorting: vanaf 835,- Europ. p. 

Club alltoura op groeikoers 
Club alltoura is het vlaggenschip van clubvakanties bij alltours. Club alltoura staat garant voor een hoogwaardige, maar betaalbare clubvakantie voor iedereen en biedt fitness, sport, fascinerende avondshows of gewoonweg ontspanning. Het alltoura-team verzorgt in Club alltourini een enerverend kinderprogramma. De alltours-productlijn omvat voor Nederland 24 accommodaties in 12 vakantieregio’s (vorig jaar: 19 accommodaties). Voorbeelden van de verhoogde kwaliteit zijn de nieuwe Griekse Club alltouras voor de zomer van 2009: Sunshine Lyktos Beach  op Kreta, en Mitsis Rhodos Village en Mitsis Faliraki Beach  op Rhodos. Andere hoogtepunten uit het Club alltoura-programma zijn er in Egypte, Tunesië, Turkije en op het Griekse eiland Corfu. 

Prijsvoorbeelden
Club alltoura Ferrera Blanca , Mallorca, Cala D’Or 
2 weken, Suite, all-inclusive, reisperiode C (Pasen) 
Super-vroegboekprijs tot 31.01.09: vanaf 976,- Euro p. p. 

Club alltoura Ocean Palace , Tenerife, Costa Adeje 
2 weken, Junior Suite, all-inclusive, reisperiode A 
Super-vroegboeker tot 31.01.09: vanaf 931,- Euro p. p. 

Club alltoura Blue Bay Resort , Corfu, Agios Spyridon 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive, reisperiode A 
Super-vroegboeker tot 31.01.2009: vanaf 929,- Euro p. p.

ActiSun een vast begrip in Nederland 
ActiSun staat voor een hoogwaardige, actieve vakantie en heeft op de Nederlandse markt een vaste plaats veroverd. Zij bieden de juiste condities voor de sportieve vakantieganger die geen concessies wil doen aan comfort. Tot het standaardprogramma van ActiSun behoort een gevarieerd aanbod eersteklas fitnessfaciliteiten. Daarnaast worden onder meer voorzieningen aangeboden voor golf, tennis of duiken. Voor ontspanning kan de gast terecht in wellness- en beauty-centers. Bovendien bieden ActiSun altijd de mogelijkheid van kinderopvang. Al met al bestaat het ActiSun aanbod in de zomer van 2009 uit 6 accommodaties in 5 vakantieregio’s. 

Prijsvoorbeeld: 
ActiSun Hotel Lanzasur , Lanzarote, Playa Blanca 
2 weken, Bungalow, low-cost, all-inclusive, reisperiode A 
EXXTRA-vroegboeker tot 31.01.09: vanaf 776,- Euro p. p. 

DeLuxe – 48 accommodaties in het topsegment 
Als geen ander product staat de DeLuxe-klasse bij alltours voor de allerhoogste hotelkwaliteit tegen een voordelige prijs. Voor de zomer van 2009 heeft alltours doelgericht aan een verdere uitbreiding van dit premiumsegment gewerkt. In de nieuwe zomercatalogi is het merk DeLuxe vertegenwoordigd met 48 accommodaties in 18 vakantieregio’s (vorig jaar: 41 accommodaties). Een goed voorbeeld van de hoge eisen die alltours aan zijn topsegment stelt, is een van de nieuwkomers in het zomerprogramma van 2009: het DeLuxe Hotel Punta Reina Resort  in Cala Mandia op Mallorca. 

Prijsvoorbeeld
DeLuxe Hotel Lopesan Baobab Resort , Gran Canaria, Meloneras 
2 weken, tweepersoonskamer, logies/ontbijt, reisperiode A 
EXXTRA-vroegboeker tot 31.12.08: 1.121,- Euro p. p.

Vakantiebestemmingen alltours zomerbrochures 2009 
Spanje is in termen van bezoekersaantallen de grootste bestemming voor alltours vliegreizen. Bijna de helft van alle alltours gasten uit Nederland vliegen vanuit ons land naar de Balearen, de Canarische Eilanden en het Spaanse vasteland. Voor de zomer van 2009 verwacht alltours hernieuwde groei in de boekingen en vlucht- en hotelcapaciteit worden verhoogd. 

alltours is de grootste aanbieder van Mallorca reizen in Nederland. Op het Balearen-eiland is de familievriendelijkheid in het zomerprogramma 2009 duidelijk zichtbaar: Het all-inclusive aandeel van de bedden is tot 68 procent toegenomen (vorig jaar: 48 procent).Veel accommodaties bieden ruime kamers of appartementen. Er gelden vaste kinderprijzen vanaf 195 euro. 

Het clubaanbod op Mallorca is verder uitgebreid. Een nieuwe club alltoura is bijvoorbeeld het gerenoveerde resort Ferrera Blanca , direct aan het strand van Cala D'Or. Deze vakantieregio is bijzonder populair onder Nederlandse gasten. Nieuw in het programma is ook het geheel verbouwde en gerenoveerde Holiday Club Ciudad Laurel in Cala D'Or. 

Prijsvoorbeeld: 
Holiday Club Ciudad Laurel , Mallorca, Cala Millor 
2 weken, Appartement, all-inclusive, reisperiode A 
EXXTRA-vroegboeker tot 31.01.09: vanaf 749,- Euro p.P. 

Hoewel de Canarische Eilanden lange tijd een sterke winterbestemming zijn geweest, wordt de Spaanse archipel ook in de zomer steeds geliefder. Vooral het zonnige eiland Fuerteventura, met zijn eindeloze stranden en het gunstige klimaat, wordt meer in de zomer dan in de winter geboekt. alltours speelt hier op in, door een uitgebreider zomerprogramma aan te bieden. Op Fuerteventura is bijvoorbeeld in 2009 het hotel Igramar te boeken; een mooi appartementcomplex in Jandia dat op slechts enkele meters van een van de mooiste stranden op het eiland ligt. 

Ook op Tenerife speelt alltours bijvoorbeeld met de club alltoura Ocean Palace  in op de gestegen vraag, en op Gran Canaria onder andere met het Paradise Hotel Costa Taurito en het beroemde Condo-Hotel Maritim Playa. 

Prijsvoorbeeld: 
Club alltoura Albatros
, Lanzarote, Costa Teguise 
2 weken, Appartement, all-inclusive, reisperiode A 
Super-vroegboeker tot 28.02.09: vanaf 899,- Euro p. p. 

Een top bestemming voor Nederland is Turkije. Voor zomer 2009 voorziet alltours groeimogelijkheden en heeft het programma in de Turkse bestemmingen uitgebreid tot 104 accommodaties. 80 procent van de accommodaties bevinden zich in de 3 - en 4-sterren categorie. Naast Antalya en de Turkse Riviera (72 accommodaties) worden ook plaatsen aan de Egeische Zee zoals Izmir (8 accommodaties), Bodrum (13 accommodaties) en Dalaman (11 accommodaties) aangeboden. Bijzonder prettig voor gezinnen: In de zomer van 2009 mei kunnen alltours vakantiegangers in alle accommodaties van vaste kinderprijzen (vanaf 279 euro) profiteren. De meeste accommodaties zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen, bijvoorbeeld in Kumköy Side, waar het Holiday Beach Club Belinda een zeer gezinsvriendelijk hotel. 

Prijsvoorbeeld: 
Holiday Club Belinda Beach
, Turkije, Side 
2 weken, familiekamer, all-inclusive, reisperiode F 
Super-vroegboeker tot 28.02.09: vanaf  1.278,- Euro p. p. 
Vaste kinderprijs: 324,- Euro 

alltours oprichter Willi Verhuven organiseerde 35 jaar geleden al zijn eerste pakketreizen naar Griekenland en vandaag de dag is de reisorganisator nog altijd een specialist voor deze veelzijdige vakantiebestemming. Nieuw in het zomerprogramma 2009 zijn de Cycladen-eilanden Mykonos, Santorini en (met boottransfers naar) Naxos en Paros. Populair onder vooral Nederlanders is het eiland Naxos, met haar originele Griekse sfeer, de vele appartementfaciliteiten en de witte zandstranden. Een bekende accommodatie op Naxos is het Galaxy Hotel, onder andere door de ideale ligging aan het strand van Agios Georgios uit elkaar. Tot het alltours aanbod behoren ook de grote vakantie-eilanden Rhodos, Kreta, Corfu en Kos. 

alltours heeft het clubaanbod in Griekenland uitgebreid. Vier nieuwe clubs zijn te vinden op Rhodos (Faliraki Beach, Sunshine Lyktos Beach, Rhodos Village ) en Corfu (Blue Bay Resort ). Daarnaast is er een rijk aanbod voor personen die de voorkeur geven aan kleine hotels, appartementen en pensions. 

Prijsvoorbeelden
Club alltoura Mitsis Faliraki Beach , Rhodos, Faliraki 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive, reisperiode A 
EXXTRA-vroegboeker tot 31.01.09: vanaf 776,- Euro p. p. 

App.-Hotel Black Sand , Santorin, Kamari 
2 weken, tweepersoonskamer, low-cost, ontbijt, reisperiode A 
Vroegboeker tot 31.03.09 en 14:12 bij aankomst tussen 04.05. tot 11.05.09: vanaf 664,- Euro p. p.

Hotel Galaxy , Naxos, Agios Georgios 
2 weken, tweepersoonskamer, low-cost, halfpension, reisperiode A 
Vroegboeker tot 31.03.09, 14:12 bij aankomst tussen 04.05. tot 13.05.09 vanaf 956,- Euro p. p. 

Een nieuw vakantieland in de Nederlandse zomerbrochures is Bulgarije. Het land, met de steden Varna en Burgas, valt vanwege de optimale prijs-kwaliteitverhouding en de lage kosten goed in de smaak. Bulgarije is geschikt voor elk publiek, vooral voor jonge gezinnen en jonge klanten. alltours biedt 30 accommodaties aan, waaronder vier in het kader van het label YOUNG & TRENDY, dat bij alltours voor feesten, strand en sport staat. Het all-inclusive aandeel van de bedden staat op 70 procent. Er zijn ook vele aantrekkelijke half pensionaccommodaties. Een voorbeeld is het Holiday Club Blue Orange Beach  in Sozopol, gelegen aan een 4 kilometer lang strand. 

Prijsvoorbeelden: 
Holiday Club Blue Orange Beach
, Bulgarije, Sozopol 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive, reisperiode A 
EXXTRA-vroegboeker tot 31.01.09: vanaf 622,- Euro p. p. 

Hotel Grand Victoria Mare , Bulgarije, zonnestrand 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive, reisperiode A 
Vroegboeker tot 31.03.09 vanaf 714,- Euro p. p. 

Holiday Club Mura Beach , Bulgarije, Albena 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive, Reisperiode A 
EXXTRA-vroegboeker tot 31.01.09 vanaf 648,- Euro p. p. 

Egypte kent een lang vakantieseizoen en biedt een ‘goed weer’ garantie. Op geen enkele andere bestemming kunnen strand- en cultuurvakanties zo goed gecombineerd worden als in Egypte. alltours biedt in het Nederlandse zomerprogramma 2009 25 accommodaties in het land aan de Rode Zee aan. Nieuw in de reisgids is bijvoorbeeld het Aladdin Beach Resort hotel in Hurghada. 

Prijsvoorbeelden: 
Hotel Aladdin Beach Resort
, Egypte, Hurghada 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive reisperiode A 
Vanaf  768,-Euro p. p. 
Vaste kinderprijs (tot 13 jaar): 414,- Euro 

Club alltoura Bel Air Azur Beach Resort, Egypte, Hurghada 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive, reisperiode A
 Vroegboeker tot 31.03.09: vanaf 816,- Euro p. p. 

ActiSun Hotel Arabia Azur Beach , Egypte, Hurghada
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive, reisperiode A 
Vroegboeker tot 31.03.09: vanaf 795,- Euro p.p. 

Hotel Panorama Naama , Egypte, Sharm El Sheikh/Naama Bay 
2 weken, tweepersoonskamer, all-inclusive, reisperiode A 
Vroegboeker tot 31.03.09: vanaf  798,- Euro p. p.

alltours profileert zich versterkt op de verre reizen markt. Ondanks de stijgende brandstofkosten blijven verre bestemmingen aantrekkelijk, zoals de Dominicaanse Republiek, Cuba, Mexico en Thailand. Ook Florida wordt aangeboden en is boekbaar via Internet en op het reisbureau. Er vertrekken dagelijks vluchten vanaf Amsterdam naar de Verenigde Staten. 

Prijsvoorbeelden: 
Hotel Grand Palladium Colonial
Resort , Mexico, Rivièra Maya 
2 weken, Junior Suite, all-inclusive, reisperiode A 
Vroegboeker tot 31.03.09: vanaf 1.784,- Euro p. p. 

Hotel Barcélo Solymar , Cuba, Varadero 
2 weken, Bungalow, all-inclusive, reisperiode A 
Super-vroegboeker tot 15.02.2009: vanaf 1.517,- Euro p. p. 

Contact
alltours flugreisen gmbh 
Jörg Manthei, Manager Pers 
Phone +49 (0)2 03-3636-200 
Fax +49 (0)2 03-3636-970 
E-Mail: joerg.manthei@alltours.de